Evacuatie van 9.000 Kinderen uit Russische Grensstad Belgorod

In reactie op stakingen waarvan de beschuldigingen naar Oekraïne wijzen, heeft de regionale gouverneur van Belgorod aangekondigd dat ongeveer 9.000 kinderen geëvacueerd zullen worden uit de stad Belgorod en de omliggende regio. De veiligheidssituatie in de oblast Belgorod, dat grenst aan verschillende Oekraïense regio’s, is aanzienlijk verslechterd sinds 12 maart. Dit volgde op incidenten waarbij anti-Kremlin-milities vanuit Oekraïne het gebied binnendrongen, wat leidde tot conflicten met Russische militaire krachten. Oekraïne heeft zijn aanwezigheid en acties langs de grens opgevoerd, inclusief het gebruik van langeafstandsvuurkracht om strategische locaties binnen Rusland aan te vallen, met als doel de Russische grensregio’s te destabiliseren en politieke druk op president Vladimir Poetin te verhogen.

error: Kopiëren mag niet!