Thailand/Vietnam: Restaurants zouden binnenkort pythonvlees kunnen serveren, omdat het ‘naar kip smaakt’

Pythonvlees zou binnenkort in onze maaltijden kunnen glippen nadat uit wetenschappelijk onderzoek in Thailand en Vietnam van een jaar bleek dat het duurzamer is dan regulier vee.

Het onderzoek werd uitgevoerd op Birmese pythons en netpythons op twee boerderijen: één in centraal Thailand en de andere in Ho Chi Minh-stad, Vietnam.

Zoöloog Patrick Aust van de Universiteit van Oxford, vertelde ABC News: “Deze dieren zijn buitengewoon goede verwerkers van voedsel en vooral van eiwitten.” Dit is iets wat in Azië al goed ingeburgerd is, maar elders nog moet aanslaan.

In hun artikel, gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports op donderdag 14 maart, zeggen de wetenschappers dat het vlees “niet veel anders is dan kip: rijk aan eiwitten, arm aan verzadigde vetten en met een wijdverspreide esthetische en culinaire aantrekkingskracht”.

De studie suggereert, dat slangenvlees een antwoord zou kunnen zijn op de mondiale voedselonzekerheid, vanwege hun vermogen om op gewicht te blijven tijdens het vasten, het gebrek aan afvalproducten die “alle reguliere landbouwsoorten overtreffen” en de snelle groei van maximaal 42,6 gram per dag.

error: Kopiëren mag niet!