Kanye West krijgt miljoenen voor geluidloos optreden

Bezoekers van het Amerikaanse festival Rolling Loud zijn van een koude kermis thuisgekomen. Ze keken zondag vol verwachting uit naar een optreden van hoofdact Kanye West (46) en Ty Dolla Sign (41), maar werden vervolgens getrakteerd op een geluidloos ‘optreden’ waarbij de mannen een beetje meedeinden op de muziek.

Na te zijn ‘gecanceld’ vanwege herhaaldelijke antisemitische uitspraken was er toch nog iemand die het met Kanye aandurfde.

Kanye bracht onlangs zijn nieuwe album uit met Ty Dolla Sign, dat in meerdere landen op nummer 1 stond. Daarop leek het Rolling Loud een goed idee om de rapper samen met Ty Dolla Sign als hoofdact te strikken.

Het optreden werd getipt als zijn grote comeback en de Los Angeles Time schreef dat het voor Kanye ‘een cruciale kans’ was om ’te bewijzen dat hij nog live kan leveren’. Kanye heeft deze kans op zijn manier gegrepen, want zondagavond stonden hij en Ty Dolla Sign een uur op het podium zonder microfoons, terwijl de muziek van hun album Vultures I werd afgespeeld. De mannen bewogen volgens de media een beetje mee en er werd af en toe een arm in de lucht gegooid.

“Kanye stond er gewoon bij”, schrijft vaksite Variety. “Hij was aanwezig, maar of hij optrad is afhankelijk van je interpretatie”, beweert Forbes. Wat mensen er ook van vonden, het is Kanye in ieder geval gelukt op opnieuw in opspraak te komen. En dat is al de zoveelste keer in een korte tijd.

error: Kopiëren mag niet!