India: Marine stopt kaping op volle zee, 35 piraten gepakt

De Indiase marine heeft een gekaapt schip onderschept en de zeventien gegijzelde bemanningsleden bevrijd. Dat heeft een woordvoerder zondag 17 maart bekendgemaakt.

De 35 kapers hebben zich overgeven. Bij de reddingsoperatie, die 40 uur duurde, raakte uiteindelijk niemand gewond. Het schip, een zogeheten bulkcarrier, was onderweg van Singapore naar Turkije toen het half december in de Indische Oceaan werd geënterd door piraten. Die zouden het schip hebben gedwongen koers te zetten naar Somalië.

Op beelden die de Indiase marine op X heeft gedeeld, zie je hoe een piraat vanaf het scheepsdek in de lucht schiet. De marine schrijft dat de bevrijdingsactie werd uitgevoerd vanaf het oorlogsschip INS Kolkota.

Met kleinere boten en een helikopter werd het gekaapte schip op zo’n 2600 kilometer uit de kust van India omsingeld. De piraten werden ‘door gecoördineerde acties’ met succes klemgezet, waarna de 35 kapers zich overgaven.

error: Kopiëren mag niet!