HAMAS-VERKLARING – AL SHIFA ZIEKENHUIS.

“In de naam van Allah, de Barmhartige, de Meest Barmhartige

Een nieuwe misdaad is deze ochtend gepleegd door het criminele zionistische bezettingsleger in zijn agressie tegen het Al-Shifa Medisch Complex in Gaza-stad en het omliggende gebied door de ziekenhuisgebouwen rechtstreeks aan te vallen zonder zorg voor de patiënten, het medisch personeel en de ontheemden daarbinnen.

De misdaden van de bezetting en de voortdurende genocideoorlog tegen ons volk en alle componenten van het leven in Gaza zullen geen enkel beeld van overwinning voor Netanyahu en zijn nazi-leger creëren. Ze zijn een uitdrukking van de staat van verwarring, chaos en verlies van hoop bij het bereiken van welke militaire prestatie dan ook, behalve het aanvallen van weerloze burgers.

Het onvermogen van de internationale gemeenschap en de Verenigde Naties om actie te ondernemen tegen het bezettingsleger was het groene licht om de oorlog van genocide en etnische zuivering tegen ons volk voort te zetten, waarvan een van de pijlers de vernietiging van medische voorzieningen in het land is. de Gazastrook.

We roepen nogmaals het Internationale Comité van het Rode Kruis, de Wereldgezondheidsorganisatie en andere relevante internationale instellingen op om hun verantwoordelijkheden na te komen om de resterende medische voorzieningen in de Gazastrook te beschermen en om de misdaden van de nazi-zionisten tegen de medische sector te documenteren , dat wordt beschermd krachtens de Verdragen van Genève en het internationaal humanitair recht.

Islamitische Verzetsbeweging – Hamas

Maandag: 8 Ramadan 1445 AH
Komt overeen met: 18 maart 2024 AD”

error: Kopiëren mag niet!