Geen nadere voorwaarden aan invrijheidstelling Van Trikt

De zaak van ex-governor Robert-Gray Van Trikt van de Centrale Bank van Suriname stond maandag voor dupliek. Zijn advocaten Irvin Kanhai en Chandra Algoe hebben het Hof vooraf gevraagd om een eenmalig uitstel, aangezien zij meer tijd nodig hebben voor het voeren van de dupliek.

Het Hof heeft dit uitstel vergund aan de verdediging. Op de zitting van 3 februari had Van Trikt ook om teruggave van zijn paspoort gevraagd, zodat hij trainingen en bijscholingen kon volgen in het buitenland. In deze fase van het onderzoek achtte het Hof het niet nodig om het paspoort af te staan en zal Van Trikt tot het eind van de zaak moeten wachten.

Het verzoek van het Openbaar Ministerie om nadere voorwaarden te verbinden aan de voorwaardelijke invrijheidstelling Van Trikt, zodat hij niet in de publiciteit komt, werd afgewezen door het Hof. Hof-president Anand Charan gaf te kennen, dat er een gedragscode is dat zaken die nog onder de hamer van het gerecht zijn zo min mogelijk in de publiciteit worden gebracht, maar vond het niet noodzakelijk om een publiciteitsverbod op te leggen. De president deed een beroep op zowel het Openbaar Ministerie als op Van Trikt om deze zaak zo min mogelijk te bespreken in de media.

Inzake het verzoek tot wijziging van de bestemming van het kantoorpand van Van Trikt, zag het Hof geen aanleiding om deze bestemming vooralsnog te wijzigen. Het kantoorpand wordt door de politie gebruikt. 

De advocaten zullen op 20 mei hun dupliek houden. Op die dag zal aan Van Trikt ook het laatste woord worden gegeven.

error: Kopiëren mag niet!