Cuba Dient Protest In tegen VS wegens Inmenging

Het Cubaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 18 maart 2024 de Amerikaanse Chargé d’Affaires, Benjamin Ziff, ontboden om formeel protest aan te tekenen tegen wat het ziet als interventionistisch gedrag en lasterlijke uitlatingen van de Amerikaanse regering en haar ambassade in Cuba. Cuba uitte zijn afkeuring over de bemoeienis van de VS met interne Cubaanse aangelegenheden en bekritiseerde de economische blokkade die, volgens Cuba, bedoeld is om het land economisch te vernietigen en die bijdraagt aan de huidige economische problemen en tekorten waarmee de bevolking dagelijks kampt. De bijeenkomst benadrukte ook de vereiste dat diplomatieke medewerkers zich houden aan de regels van de Weense Conventie over Diplomatieke Betrekkingen. Cuba riep de VS op om maatregelen te staken die bedoeld zijn om Cuba economisch en sociaal te destabiliseren en benadrukte het negatieve effect van de Amerikaanse sancties op de Cubaanse bevolking.

error: Kopiëren mag niet!