Wordt TikTok Verboden in de Verenigde Staten?

Op woensdag heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel aangenomen dat ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, zou dwingen om het populaire sociale mediaplatform te verkopen en zo alle banden tussen TikTok, het huidige moederbedrijf en de Chinese overheid te verbreken. Het wetsvoorstel, genaamd “Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act”, stelt dat TikTok ten minste indirect wordt gecontroleerd door de Chinese Communistische Partij, wat een “onaanvaardbaar risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid” vormt. Het voorstel vereist dat ByteDance TikTok of ten minste de Amerikaanse tak binnen zes maanden verkoopt aan een bedrijf zonder banden met een “buitenlandse tegenstander”. De wet zou het illegaal maken voor app-winkels en webhostingbedrijven om de app in de Verenigde Staten te verspreiden als aan deze voorwaarde niet wordt voldaan, hoewel er nog veel obstakels zijn en het onwaarschijnlijk wordt geacht dat het wetsvoorstel de Senaat zal passeren. TikTok, gelanceerd in de Verenigde Staten in 2018, is bijzonder populair onder jongeren, met bijna 60 procent van de 18- tot 29-jarigen die het regelmatig gebruiken, en is de meest populaire socialemediaplatform voor Amerikaanse tieners.

error: Kopiëren mag niet!