Vijf jeugdigen en heler opgepakt voor beroving op 30 december in Palmentuin 

De Recherche van Paramaribo heeft in samenwerking met het Regio Bijstandsteam Paramaribo vrijdag 15 maart het trio J.L., E.G. en C.B., allen 17 jaar, opgespoord en aangehouden voor diefstal met geweld. 

De verdachten E.G. (17) en G.M. (19) werden zaterdag 16 maart door hun ouders naar de politie gebracht.

Het slachtoffer, R.G., werd op 30 december 2023 omstreeks 21.00 uur in de Palmentuin door vijf jongens gewapend met houwers, mishandeld en beroofd van zijn T-shirt en mobiele telefoon. Vervolgens renden de jongens in de richting van de Waterkant. 

De aangifte die door politiebureau Centrum was opgenomen, werd voor verder onderzoek aan de afdeling Recherche Paramaribo overgedragen.

Na goed speurwerk werden de verdachten en de heler, A.H., in beeld gebracht. Twee van de aangehouden verdachten gaven toe de beroving te hebben gepleegd, terwijl de overigen ontkennen mee te hebben gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze vijf verdachten in verzekering gesteld, terwijl de heler, die de mobiele telefoon voor SRD 1.500 had opgekocht, met een ernstige waarschuwing werd heengezonden.

De Recherche van Paramaribo zet het onderzoek voort.

error: Kopiëren mag niet!