Urban (67): “Je kan niet overal met je pas betalen, dat verplicht je om met geld te lopen”

“Geld op zak hebben en zaken doen voor iemand op mijn leeftijd lijkt moeilijker te worden”, zegt de senioren burger Urban in gesprek met Dagblad Suriname. 

De hoge prijzen in de winkels zijn een ware nachtmerrie voor hem geworden en met geld op zak lopen lijkt helemaal niet verstandig. De senioren burger geeft aan, dat hij het heel gevaarlijk vindt om met geld te lopen, maar ook niet veel met zijn pinpas kan doen. “Je kan niet overal met je pas betalen, dat verplicht je ook om met geld te lopen. Daarnaast is het ook moeilijk zaken te regelen op mijn leeftijd en je wordt ook nog van het kastje naar de muur gestuurd.”

Urban zegt, dat hij over een week 67 wordt, maar helaas door de financiële situatie in het land niets gaat kunnen doen op zijn jaardag. 

Zijn kinderen en kleinkinderen proberen ook dagelijks het hoofd boven water te houden, maar hij verwacht wel dat zij deze dag niet gewoon voorbij zullen laten gaan. “Ik heb als man een oude gewoonte waarbij ik al mijn kosten zelf probeer te dekken. Zo ga ik dagelijks naar de winkel om bepaalde spullen te kopen, maar elke keer dat ik daar ben blijkt dat er een hogere prijs op het product staat. Wanneer komt daar een einde aan? Ik vraag mezelf wel af of de overheid deze zaken wel controleert”, zegt hij. 

Hij benadrukt dat deze ontwikkeling ervoor gezorgd heeft, dat hij nu met extra geld op zak moet lopen. Maar, met de economische situatie in het land, de toenemende criminaliteit loopt hij steeds met de vrees dat hij zal worden beroofd. “En als je niet in het bezit bent van een voertuig kan je ook niet verder zaken doen, dat gaat dan meer dan een week nemen. Dit kan niet”, aldus de senioren burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!