Minister Mathoera: “Als land willen wij niet geassocieerd worden met zulke grote hoeveelheden drugs”

“Het is een zeer zorgelijke ontwikkeling voor heel Suriname. Omdat het het imago van ons land aantast. Juist zijn wij bezig met het herstellen van ons imago internationaal”, aldus minister  Krishna Mathoera van Defensie over de recente vondsten van grote hoeveelheden cocaine. “Als land willen wij niet geassocieerd worden met zulke grote hoeveelheden drugs.” 

Er zijn in deze maand drugsvondsten geweest in een ruimte onder de cockpit van een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij en in een loods in het district Nickerie. Ministerie Mathoera stelt dat Defensie in de strijd tegen drugshandel een ondersteunende rol heeft.

“Wij komen in als de politie vraagt. Vorig jaar heeft Defensie zo’n 5 illegale vliegvelden ontmanteld. Daarnaast vergroten wij de internationale samenwerking. Ook probeert Defensie de aanwezigheid in het binnenland te vergroten.” 

Maar volgens de minister is dit een druppeltje op een gloeiende plaat. “Het territorium is heel groot.”

Defensie zit overigens al geruime tijd zonder de drie helikopters van het Nationaal Leger. De reguliere verplichte inspectie van de Chetak-legerhelikopters, heeft weer vertraging opgelopen. Hierdoor zijn de heli’s, die via een kredietlijn met India zijn gekocht, al geruime tijd aan de grond.

“Defensie is druk doende om met India de operaties zo snel mogelijk in orde te maken. Veiligheid is belangrijk, maar ook mobiliteit in de lucht is erg belangrijk. Als overheid moet je niet afhankelijk zijn van derden voor luchtmobiliteit. Als er ergens gevallen zijn, moet je daar zelf snel naar toe kunnen,” aldus de Defensie-minister eerder.

error: Kopiëren mag niet!