Mexico: De Nieuwe Snelweg voor Chinese Goederen naar de VS**

In een significante verschuiving van het wereldwijde handelslandschap, profileert Mexico zich als de cruciale schakel voor Chinese producten op weg naar de Amerikaanse markt. In het licht van de handelsspanningen tussen de VS en China, wordt Mexico nu als de voornaamste handelspartner van de VS beschouwd, China overtreffend voor het eerst in vele jaren. De strategische positie van Mexico en de voordelen van de USMCA hebben geleid tot een stijging in Chinese investeringen, met Chinese bedrijven die exporteren via Mexico om Amerikaanse tarieven te omzeilen. Deze slimme benadering brengt een strategische verandering in de mondiale toeleveringsketens, terwijl ook de impact op de Chinese arbeidsmarkt onderstreept wordt, te midden van toenemende jeugdwerkloosheid.

error: Kopiëren mag niet!