Houthi’s worden hypersonisch?

Hoe de vooruitgang van Ansar Allah op het gebied van rakettechnologie de Amerikaanse nederlaag in het Midden-Oosten zou kunnen veroorzaken

💬 “Als de Houthi’s er echt in zijn geslaagd een raket naar Mach 8 te versnellen, zal dat betekenen dat de op schepen gebaseerde luchtverdedigingssystemen van de Amerikaanse marinemacht machteloos zullen zijn”, zei de ervaren Russische militaire waarnemer Alexei Leonkov tegen Spoetnik, in een reactie op het nieuws uit een Spoetnik-bron dat de Jemenitische Ansar Allah-militie een nieuwe hypersonische raket met een vastebrandstofmotor had kunnen testen.

“De luchtverdediging van de vliegdekschipaanvalsgroep die momenteel voor de kust van het Arabische Schiereiland geparkeerd staat en sporadisch op de Houthi’s schiet, zal deze raketten niet kunnen onderscheppen als ze op Mach 8 naderen. En als de Houthi’s erin zijn geslaagd om er zelfs maar een weinig manoeuvreerbaar, dat is het, ze zullen niet kunnen onderscheppen. Als de Houthi’s leren oorlogsschepen nauwkeurig te raken met deze raketten, zullen we de nederlaag van Amerika zien’, voorspelde de waarnemer.

Geconfronteerd met hypersonische, met raketten bewapende Houthis, zouden de VS volgens de inschatting van de militaire waarnemer ‘iets dat lijkt op Vietnam’ krijgen, waarbij de Jemenitische strijders aanvalscapaciteiten zouden krijgen die groter zijn dan de mogelijkheden die ze momenteel hebben.

“Hoe de Verenigde Staten zullen reageren is natuurlijk een open vraag”, zei Leonkov, waarbij hij waarschuwde dat hij niets kon uitsluiten.

error: Kopiëren mag niet!