GEZAMENLIJKE VERKLARING VAN PALESTIJNSE verzetsgroepen

In een gezamenlijke verklaring uiten enkele Palestijnse verzetsgroepen, waaronder Hamas, Islamitische Jihad-beweging, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, en de Palestijnse Nationale Initiatiefbeweging, hun bezorgdheid en afwijzing tegenover de vorming van een nieuwe regering door de Palestijnse Autoriteit onder leiding van Dr. Mohammad Mustafa. Zij bekritiseren dit besluit vanwege het ontbreken van nationale consensus en zien het als een verdere verdieping van de verdeeldheid binnen het Palestijnse volk op een cruciaal moment waar nationale eenheid en consensus noodzakelijk zijn. De verklaring benadrukt de prioriteit van het aanpakken van de “zionistische agressie” tegen Palestijnen en de behoefte aan een verenigd nationaal leiderschap. De groepen roepen op tot afwijzing van unilateraliteit door de Palestijnse Autoriteit en dringen aan op actie voor nationale consensus en eenheid om de Palestijnse zaak en rechten effectief vooruit te helpen

Islamitische Verzetsbeweging – Hamas
Islamitische Jihad-beweging
Volksfront voor de Bevrijding van Palestina
Palestijnse Nationale Initiatiefbeweging.

error: Kopiëren mag niet!