De Russische presidentskandidaten

DOOR DUNCAN MIL
March 12, 2024 – De Russen zullen stemmen op een van de vier officieel geregistreerde kandidaten bij de presidentsverkiezingen van 15 tot en met 17 maart, die Vladimir Poetin zeker zal winnen, waarmee hij opnieuw een ambtstermijn van zes jaar zal bemachtigen.

Behalve Poetin zijn er drie geregistreerde kandidaten: de nationalistische conservatieve Leonid Slutsky, de kandidaat van de Communistische Partij Nikolai Kharitonov en de zakenman Vladislav Davankov. Ze steunen allemaal de invasie van Poetin in Oekraïne.

Critici van het Kremlin beschuldigen Poetin ervan een autocratische oorlogsmisdadiger te zijn die regeert door angst. Het Russische Onderzoekscentrum voor de Publieke Opinie (VCIOM) geeft echter aan dat 80% van de kiezers hem steunt en hem beschouwt als de autoritaire leider die nodig is om in opstand te komen tegen het Westen.

Presidentiële hoopvolle Boris Nadezjdin, een prominente criticus van de oorlog in Oekraïne, werd verboden door de Centrale Verkiezingscommissie (CEC), die weigerde hem in februari als kandidaat te registreren. De CEC zei dat het gebreken had gevonden in de handtekeningen die hij had verzameld ter ondersteuning van zijn kandidatuur.

“Ik heb in heel Rusland meer dan 200.000 handtekeningen verzameld. We voerden de inzameling open en eerlijk uit – de wachtrijen op ons hoofdkantoor en ophaalpunten werden door de hele wereld in de gaten gehouden”, zei Nadezhdin.

De 71-jarige Poetin zal zijn 24-jarige leiderschap over Rusland, inclusief acht jaar als premier, vrijwel zeker met nog eens zes jaar verlengen.

error: Kopiëren mag niet!