Roept op tot onderzoek naar Hamas-aanvallen

DOOR DUNCAN MIL
March 13, 2024 – Vijf maanden na het uitbreken van de oorlog in Gaza wil een absolute meerderheid van de Israëliërs – 92% – de oprichting van een staatsonderzoekscommissie om de mislukkingen van 7 oktober te onderzoeken.

Volgens de peiling die dinsdagavond door Channel 12 werd gepubliceerd, zei 49% van de mensen dat ze vinden dat Israël onmiddellijk een staatscommissie voor onderzoek moet instellen naar de gebeurtenissen rond het bloedbad van 7 oktober, terwijl 43% opriep tot een onderzoek na het einde van de oorlog.

Slechts 2% van de Israëli’s is van mening dat een dergelijke commissie niet nodig is, en 6% zei dat ze daar niet zeker van waren.

64% van de mensen is van mening dat het land vervroegde verkiezingen moet houden in plaats van te wachten tot het einde van de huidige regeringsperiode in oktober 2026.

Op de vraag wie zij het liefst zouden zien als de volgende premier van Israël, zei 41% dat zij de voorkeur zouden geven aan Benny Gantz, 29% zou de voorkeur geven aan Benjamin Netanyahu, 23% zei dat geen van beiden geschikt was voor de functie, en 7% wist niet wie zij de voorkeur gaven. .

error: Kopiëren mag niet!