Assembleelid Jones (NDP) vraagt naar status vuilverbrandingsovens binnenland

Tijdens de debatten in het parlement afgelopen dinsdag over de concept Milieu Raamwet heeft het Assembleelid Ebu Jones (NDP) de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) gevraagd wat de status is van het door de vorige regering geïnitieerd project “Vuilverbranding middels verbrandingsovens”.

Bij dit project waren 15 verbrandingsovens op verschillende dorpen in het binnenland geïnstalleerd. In de eerste fase van dit project zouden in totaal 30 verbrandingsovens in de verschillende districten worden geïnstalleerd. In de tweede fase zouden nog eens 30 worden geplaatst in Paramaribo en de kustdistricten. 

Het plaatsen van vuilverbrandingsoven was bedoeld om de milieuvervuiling in het binnenland tegen te gaan. Ze waren bestemd voor het huisvuil dat in kreken, rivieren en in het bos wordt gedumpt.

Tijdens de debatten dinsdag zei Jones dat de minister van Openbare Werken eerder in het parlement verklaard heeft, dat het project van de verbrandingsovens niet is voortgezet, omdat het te duur is vanwege de hoge brandstofkosten om de ovens te laten draaien. 

Het Assembleelid zei, dat dat niet waar is, omdat de ovens op zonne-energie kunnen draaien daar waar die beschikbaar is. De verbrandingsinstallatie draaien ook op diesel.  

Van de minister van Openbare Werken is volgens het Assembleelid bekend dat die vaak uitspraken doet waar hij later op terugkomt.  

Jones wilde daarom van ROM-minster Marciano Dasai weten wat de status is van dit project en wat de precieze redenen zijn dat het niet is voortgezet.  

SS

error: Kopiëren mag niet!