Weer slachtoffer beroving tijdens ochtendwandeling op Wijdenboschbrug

Afgelopen zondag vond er opnieuw een incident plaats op de Wijdenboschbrug. Een frequente hardloopster die elke zondagochtend over de brug rent, werd in de vroege ochtend beroofd van haar autosleutels en twee telefoons, die allemaal in haar tas zaten. Terwijl ze liep, werd haar tas van achteren gegrepen door de dader. De dader rende vervolgens in de richting van Beekhuizen. 

Ondanks dat ze de dader achtervolgde na zijn laffe daad, was hij helaas veel sneller. Gelukkig stopte een auto met vier mannen die haar te hulp schoten en de politie belden. Na enige tijd arriveerde de politie en deed de vrouw aangifte van de beroving. Vooralsnog zijn er geen verdere updates, aldus het slachtoffer. 

Camerabeelden op de brug 

Burgers suggereren dat camerabeelden op de Wijdenboschbrug mogelijk de dader van de beroving kunnen opsporen, waarna arrestatie zou kunnen volgen. Echter meld het slachtoffer dat er voorlopig geen verdere updates zijn ontvangen vanuit de politie over het incident, inclusief mogelijke camerabeelden die zouden kunnen helpen bij het identificeren van de dader. 

Auto inbraken nabij de brug 

Het aantal inbraken in auto’s van ochtend wandelaars in de buurt van de Wijdenboschbrug is de afgelopen tijd ook toegenomen. In het verleden is er aandacht gevraagd voor de veiligheid op en in de buurt van de brug. Desondanks lijkt het probleem steeds erger te worden, waarbij de veiligheid van burgers niet te garanderen is. Wanneer de wandelaars terugkomen van hun wandeling over de brug, merken ze dat er in hun auto is ingebroken. 

Bijna elke maand worden er meldingen gedaan van inbraken op of rondom de brug. 

Alternatieven voor ochtend wandelaars

Wandelen, joggen of trimmen in de ochtend is erg populair. In de vroege ochtend is wandelen over de Wijdenboschbrug een leuke activiteit voor sporters en wandelaars. Toch zijn er andere alternatieven: de gym, parken, zoals achter de dierentuin, en openbare sportvelden met loopbaanfaciliteiten waar burgers terecht kunnen voor een ochtendwandeling. 

SD

error: Kopiëren mag niet!