Ministerie van Openbare Werken tekent contract voor recreatieproject in Nickerie

Het ministerie van Openbare Werken hield vanochtend, dinsdag 12 maart, een ondertekeningsceremonie voor een contract dat is toegekend aan M/s. Hua Ro Builders NV. Het contract heeft een totale kostprijs van SRD 1.500.229 voor het Quick Impact Project “Bevorderen van Recreatieactiviteiten voor de Gemeenschap in Nickerie door Herinrichting van het DC Roblesplein”. 

Dit project wordt uitgevoerd als onderdeel van een Indiase subsidie voor 19 dergelijke projecten, met een totale waarde van ongeveer USD 1 miljoen, goedgekeurd tijdens het officiële bezoek in januari 2023 aan India van president Chandrikapersad Santokhi.

De directie van Openbaar Groen en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken is het uitvoerend agentschap voor dit project en de uitvoering zal vier maanden in beslag nemen.

De ondertekeningsceremonie vond plaats in de aanwezigheid van ambassadeur van India, de minister van Openbare Werken Riad Nurmohamed, en directeur OGA, Inder Gangabisoensingh, die ook het woord voerde. De ambassadeur bedankte iedereen die hard heeft gewerkt om deze mijlpaal te realiseren en voor het realiseren van besparingen. Hij feliciteerde Suriname ook met het hosten van het QIP – een primeur voor India in Zuid-Amerika.

Ambassadeur Joan Ilahi van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, veel ambtenaren verbonden aan het project, Tweede Secretaris Ramji en Assistent Attaché Amit Kumar van de Indiase ambassade waren ook aanwezig bij de ceremonie.

error: Kopiëren mag niet!