VS: Defensie vindt geen bewijs voor contact met ufo’s afgelopen decennia

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft geen bewijs gevonden voor contact met ufo’s in de afgelopen decennia. De objecten die mensen vooral in de jaren zestig van de vorige eeuw dachten te zien, waren waarschijnlijk spionagevliegtuigen en ruimtetoestellen.

Dat staat in een vrijdag 8 maart gepresenteerd rapport waar onder meer de BBC over bericht.

De onderzoekers stellen dat veel mensen dankzij tv-programma’s, films en social media een rotsvast geloof in het bestaan van ufo’s hebben. Ze erkennen dat hun rapport daar waarschijnlijk geen verandering in zal brengen. Maar hun conclusie is dat er geen bewijs is gevonden voor bezoekjes van buitenaardse wezens.

“Bij de meeste ufomeldingen gaat het uiteindelijk om alledaagse objecten. In andere gevallen hebben mensen het simpelweg verkeerd gezien”, zei de hooggeplaatste officier Pat Ryder tijdens de presentatie van het rapport.

error: Kopiëren mag niet!