Klachten over medicijntekorten in Nickerie houden aan

In Nickerie  zijn inwoners afgelopen weekend weer geconfronteerd met het probleem van een tekort aan medicijnen in de apotheken. Vooral in de staatsapotheken, die onder het ministerie van Volksgezondheid vallen, was het moeilijk om benodigde medicijnen te vinden.

Mones Nazarali, een bekende inwoner van Nickerie, maakte een frustrerende situatie door, toen hij ontdekte dat van de vijf medicijnen die hij nodig had, er geen enkele beschikbaar was in een van de grootste staatsapotheken in het district. Dit probleem is niet nieuw; meerdere burgers hebben soortgelijke ervaringen gerapporteerd aan de media.

Veel inwoners klagen over het voortdurende gebrek aan essentiële medicatie. Hoewel de particuliere apotheken soms de benodigde medicijnen wel op voorraad hebben, zijn deze vaak duur. Dit is met name een risico voor patiënten met acute ziektes, voor wie het gebrek aan medicatie levensbedreigend kan zijn.

De situatie heeft geleid tot vragen bij het ministerie van Volksgezondheid over wanneer er verbetering komt in de beschikbaarheid van medicatie in Nickerie. Tot op heden heeft het ministerie echter nog niet gereageerd op deze dringende kwestie.

error: Kopiëren mag niet!