EZ zal hard optreden tegen winkeliers die verhoging stroomprijs misbruiken

De Economische Controle Dienst (ECD) zal hard optreden tegen winkeliers die de verhoging van de stroomtarieven misbruiken voor prijsopdrijving van vooral de basisgoederen. Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) zegt dat er in de afgelopen periode voldoende is gesproken met de stakeholders, waaronder de importeurs en winkeliersverenigingen over kostprijsberekeningen  van goederen en hen op het hart gedrukt zich niet schuldig te maken aan prijsopdrijving. 

De minister sprak vrijdag op de regeringspersconferentie waarin de verhoogde stroomtarieven zijn bekendgemaakt. Ze zegt dat deze week de voorlichting intensief zal worden opgepakt, waarbij aan het publiek de prijzen van basisgoederen zullen worden bekendgemaakt. 

Volgens berekeningen van het ministerie zal het effect van de verhoogde stroomtarieven op de prijzen van goederen minimaal moeten zijn. Importeurs en winkeliers moeten niet gaan overdrijven met de prijzen. 

De prijscontrole door de ECD zal de komende periode intensief zijn. Dagelijks zijn er vijf teams van de ECD in het veld bezig.

Bij overtredingen zal er hard worden opgetreden. De boetes zijn niet mals. In de maanden januari en februari alleen al heeft de ECD voor SRD 6 miljoen boetes opgelegd aan winkeliers  voor overtredingen. 

SS

error: Kopiëren mag niet!