De VS zijn van plan een haven in Gaza te vestigen om de hulpleveringen op te voeren

Het Amerikaanse leger gaat een drijvende pier opzetten voor de kust van Gaza om hulp te leveren aan Palestijnen die zijn afgesneden door Israëlische beperkingen op de toegang tot humanitair land.

Hij zei dat de haven, die door het Amerikaanse leger zal worden gebouwd, een tijdelijke pier zal bevatten om voorraden van schepen op zee naar de kust te vervoeren.

De haven, die aan de kustlijn van Gaza, ten noorden van de Wadi Gaza Crossing, zal worden gebouwd, kan 30 tot 60 dagen in beslag nemen, terwijl troepen offshore opereren, in overeenstemming met het mandaat van president Biden dat er geen Amerikaanse soldaten ter plaatse in Gaza zijn terwijl het conflict woedt.

De eerste zendingen zullen aankomen via Cyprus, waar Israëlische veiligheidsinspecties zullen plaatsvinden.

De nieuwe faciliteit zou een centraal probleem van de distributie van hulp binnen Gaza, ook al is deze intens, niet oplossen
de gevechten en Israëlische bombardementen in het zuiden gaan door, terwijl de wetteloosheid in het noorden is toegenomen.

De VS zijn verantwoordelijk voor de dood van duizenden burgers in Gaza en kunnen dit leed en verdriet niet compenseren met hulp.

error: Kopiëren mag niet!