Verenigd Koninkrijk: Meisje (3) heeft haaraandoening die slechts zo’n 100 mensen op de wereld heeft

De Britse Layla Davis (3) wordt vaker aangesproken met Fluffy dan met haar eigen naam. Bij haar geboorte werd het Uncombable Hair Syndrome vastgesteld waardoor haar haar er erg wild uitziet.

Kinderen die het ontwikkelen hebben meestal lichtgekleurd haar en er zijn slechts ongeveer 100 gevallen van bekend in de wereld. Haar moeder Charlotte Davis is erg trots op de lokken van haar dochtertje.

“Het enige lastige is dat haar haar wel een speciale verzorging vraagt. Zo moet het vaak gekamd worden, omdat de klitten er heel moeilijk uit te krijgen zijn. Layla heeft ook graag vlechtjes, maar dat kunnen we niet te veel doen omdat het beter is om zo weinig mogelijk aan het haar te trekken.”

Haar opvallende haardos heeft Layla al heel wat bijnamen opgeleverd. “Zo werd ze al eens Albert Einstein genoemd, maar ook Boris Johnson horen we vaak. Op school noemt iedereen haar steevast Fluffy, omdat er nog een Layla in haar klas zit. Dat maakt het gemakkelijker. Mijn dochter houdt van haar lokken en kreeg er tot nu toe nog geen slechte reacties op. Integendeel: op social media krijgen we heel veel leuke berichtjes.”

error: Kopiëren mag niet!