TD-veiling haalt SRD 1 miljard op, grote animo onder banken

De termijndeposito (TD) veiling van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft deze week SRD 1 miljard opgehaald. Dit was ook het volledig geveild bedrag (OMO-volume, Open Markt Operaties). Opmerkelijk deze week is de grote animo onder de deelnemende banken. De banken hebben voor in totaal SRD 449 miljoen meer aangeboden dan het OMO-volume. 

De gewogen gemiddelde toegewezen rente (OMO-rente) voor de 1-weekse TD’s is gedaald met 4,3 procentpunt naar 31,8% per jaar. Voor de 1-weekse TD’s ontvangen de commerciële banken gemiddeld aan rendement 0,6% voor 7 dagen.

De algemene banken hebben SRD 441,5 miljoen geboden voor de 1-weekse TD’s, waarvan SRD 250,- miljoen is toegewezen. 

Voor de 1-maandse TD’s hebben de banken SRD 643,2 miljoen geboden, waarvan SRD 500 miljoen is toegewezen tegen een jaarrente van 43,6 procent.Ten opzichte van vorige week is dit een stijging van 0,4 procentpunt. 

Voor de 3-maandse TD’s hebben de algemene banken SRD 364,3 miljoen geboden, waarvan SRD 250 miljoen is toegewezen tegen een jaarrente van 44,8 procent. Dit is een daling van 1,6 procentpunt ten opzichte van vorige week.

De jaar-op-jaar inflatie per eind januari 2024 bedraagt 29,0%. De verwachting is dat de jaar-op-jaar inflatie per eind december 2024 onder 20,0% zal uitkomen.

SS

error: Kopiëren mag niet!