F1 Academy Zet Zich In Voor Vrouwen in de Autosport

De F1 Academy, de volledig vrouwelijke raceklasse van Formule 1, start haar baanbrekende tweede seizoen met vernieuwingen ten opzichte van het eerste jaar. Met de steun van alle tien F1-teams voor de 15 jonge coureurs, neemt de serie deel aan kampioenschapsraces in onder meer Saudi-Arabië, Miami, Spanje, en Singapore, waarbij de races live zullen worden uitgezonden op ESPN in de VS. Met de ambitie om vrouwelijk talent te bevorderen in autosport en diversiteit te bevorderen, streeft de F1 Academy ernaar om niet alleen een springplank te zijn naar hogere raceklassen, maar ook om de betrokkenheid van vrouwen in de sport in alle facetten te vergroten. Vorig jaar’s kampioen, Marta García, zal bijvoorbeeld deelnemen aan de Formule Regionale Europese Kampioenschappen. De samenwerking met topteams uit de Formule 2 en Formule 3 helpt om de overstap voor de jonge coureurs naar deze klassen te vereenvoudigen, waarbij de focus niet alleen ligt op racen, maar ook op de algehele ontwikkeling als coureurs.

error: Kopiëren mag niet!