De waarde van Internationale Vrouwendag

Shafi Wiritiko, een tweedejaars student op het Natin (Natuurtechnisch Instituut), deelt zijn visie op de Internationale Dag van de Vrouw met Dagblad Suriname. 

“Het is een dag die mij bijzonder na aan het hart ligt. Internationale Vrouwendag is niet zomaar een dag; het is een erkenning van de onvermoeibare strijd die vrouwen sinds de jaren ’60 en daarvoor hebben gevoerd. Hun strijd voor fundamentele rechten, zoals het recht om te stemmen, is een reminder van de periode waarin vrouwen geen stem hadden in de politiek of in andere sectoren van het leven.”

“Wat mij betreft is Vrouwendag niet alleen een moment om terug te kijken, maar ook om vooruit te kijken. Ondanks de vooruitgang, zijn er nog altijd denkbeelden die vrouwen beperken en suggereren wat ze wel of niet kunnen doen. Dit soort vooroordelen kunnen een negatieve impact hebben, maar dat is precies waarom dagen zoals deze ertoe doen — ze inspireren vrouwen om te blijven strijden tegen stereotypen.”

“Vrouwen moeten blijven streven naar hun educatie en ambities, om zo te bewijzen dat zij net zoveel capaciteiten hebben als mannen. Het is pijnlijk om te denken aan de barrières die nog steeds bestaan, maar door educatie en doorzettingsvermogen kunnen vrouwen laten zien dat zij tot alles in staat zijn wat mannen ook kunnen”, aldus Shafi

“Laten we daarom deze dag niet alleen zien als een viering van wat is bereikt, maar ook als een oproep tot actie. Het is aan ons, mannen en vrouwen samen, om te werken aan een toekomst waarin ieders bijdrage wordt gewaardeerd en erkend, ongeacht geslacht. Laten we doorgaan, met de geest van Internationale Vrouwendag als onze leidraad.”

CS

error: Kopiëren mag niet!