Chelsea Rapporteert £90 Miljoen Verlies onder Nieuwe Eigenaars**

Chelsea Football Club heeft een financieel verlies van £90,1 miljoen gemeld in het eerste jaar onder de nieuwe eigenaars Todd Boehly en Clearlake Capital, een verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar toen de verliezen £121,4 miljoen bedroegen. Ondanks deze verliezen, voldoet de club nog steeds aan de financiële regels van UEFA en Premier League. De club heeft een significante uitgavensgolf in transfers gemarkeerd na de overname, maar heeft beperkt succes geboekt op het veld, met een huidige 11e plaats in de Premier League. Chelsea’s moederbedrijf, Blueco 22 Ltd, rapporteerde een nettoverlies van £653 miljoen, waaronder ook het Franse Racing Club Strasbourg. De omzet van de club steeg licht, maar verminderde uitzendinkomsten droegen bij aan de financiële druk. Chelsea’s prestaties kunnen verdere financiële gevolgen hebben, met name door het mogelijke missen van Champions League-kwalificatie.

error: Kopiëren mag niet!