VS: Haley trekt zich terug uit voorverkiezingen, weg vrij voor Trump

De Amerikaanse politica Nikki Haley trekt zich terug uit de voorverkiezingen van de Republikeinse Partij, zeggen ingewijden tegen CNN en The Wall Street Journal.

Haley stopt haar campagne na een reeks nederlagen op Super Tuesday. Ze verloor vrijwel overal van oud-president Donald Trump, die het bij de presidentsverkiezingen waarschijnlijk weer gaat opnemen tegen zittend president Joe Biden.

Trump wordt met het vertrek van Haley verlost van zijn laatste serieuze Republikeinse rivaal. Andere prominente partijgenoten, zoals zijn voormalige vicepresident Mike Pence, trokken zich eerder al terug uit de voorverkiezingen.

Haley zal nog geen steun uitspreken voor een andere kandidaat, zeggen de bronnen van de zakenkrant. Wel gaat ze Trump aanmoedigen om de steun te verdienen van de kiezers die haar steunden.

error: Kopiëren mag niet!