Stanley Menzo: De nieuwe stuurman van Natio

Stanley Menzo is vandaag, donderdag 7 maart, in Paramaribo met veel enthousiasme gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Surinaamse nationale voetbalelftal, Natio.

De voormalige Nederlandse international en keeper heeft een contract getekend voor een periode van twee jaar, in een poging om het Surinaamse voetbal naar nieuwe hoogten te tillen. Tegelijkertijd maakte de Surinaamse Voetbalbond (SVB) bekend dat Brian Tevreden is aangesteld als de nieuwe general manager, terwijl Remko Bicentini een aanvullende functie zal bekleden binnen de technische staf van Menzo.

Wie is Stanley Menzo?

Stanley Menzo is een naam die vele voetballiefhebbers bekend in de oren klinkt. Geboren op 15 oktober 1963 in Paramaribo, Suriname, maakte Menzo furore als profvoetballer bij Ajax Amsterdam, waar hij als doelman een indrukwekkende carrière had. Hij stond bekend om zijn atletische vaardigheden, uitstekende reflexen, en als één van de eerste ‘moderne’ keepers die actief deelnam in het veldspel. Naast Ajax verdedigde Menzo onder meer het doel van PSV Eindhoven en Lierse SK. Als international kwam hij uit voor het Nederlands elftal, waar hij in diverse wedstrijden zijn talent ten toon spreidde.

Na zijn spelerscarrière schakelde Menzo over op coaching, waarbij hij verschillende clubs onder zijn hoede nam, waaronder Lierse SK in België en Cambuur in Nederland. Zijn uitgebreide ervaring zowel op het veld als langs de lijn maakt Menzo de ideale kandidaat om Natio vooruit te helpen.

Suriname en buitenlandse bondscoaches

Stanley Menzo sluit zich aan bij een eervolle lijst van buitenlandse coaches die in het verleden hun expertise hebben ingezet voor het Surinaamse nationale elftal. Voorbeelden hiervan zijn  Dean Gorré, en Aron Winter die beiden hun eigen unieke stijl en visie inbrachten bij Natio. Met Menzo’s rijke achtergrond in zowel het Nederlandse als internationale voetbal is de verwachting dat hij een vernieuwende impuls zal geven aan het voetbal in Suriname.

Door de benoeming van Menzo, samen met de ervaren Brian Tevreden als general manager en de toevoeging van Remko Bicentini aan de technische staf, zet de SVB een duidelijke stap naar het professionaliseren en verder ontwikkelen van het Surinaamse voetbal. 

error: Kopiëren mag niet!