Peru: Premier stapt op na onthullingen over zijn liefde voor- en bevoordeling van een vrouw

De Peruaanse premier Alberto Otárola stapt op nadat hij door een lek in verlegenheid was gebracht.

Volgens Peruaanse media heeft Otárola een vrouw lucratieve werkopdrachten gegeven omdat hij verliefd op haar was. Peruaanse media deelden vorige week een audiobericht waarin Otárola een vrouw de liefde verklaart en om haar cv vraagt, schrijft BBC News.

Diezelfde vrouw zou later opdrachten van de overheid hebben gekregen. Otárola geeft toe dat het zijn stem is in het audiobericht, maar zegt dat het al in 2021 is opgenomen. Toen was hij nog niet actief binnen het Peruaanse kabinet. Bovendien is de inhoud “verknipt en verdraaid”, zegt hij.

De verklaringen staan desondanks haaks op eerdere verklaringen van Otárola. De 57-jarige politicus zei eerder dat hij de vrouw in kwestie slechts één keer had gesproken, bij een vergadering.

De vrouw heeft eerder al verklaard dat zij een korte relatie met Otárola heeft gehad. Volgens Peruaanse media kreeg de vrouw twee werkopdrachten toegespeeld van Otárola, toen hij nog actief was als minister van Defensie. Het werk leverde haar omgerekend zo’n 13.000 euro op.

error: Kopiëren mag niet!