Peru: Het aantal gevallen van dengue neemt toe

Inwoners van Pedregal Grande, een arme wijk in de Peruaanse stad Piura, krijgen vanwege tekorten slechts 30 minuten per dag water, waardoor ze gedwongen zijn het op te vangen in plastic tanks die broedplaatsen voor muggen zijn geworden.

Verzengende temperaturen en een gebrek aan airconditioning dwingen mensen hun huizen te verlaten en ze zeggen dat de muggen op hen neerdalen, waardoor een alarmerende verspreiding van dengue in deze stad en het Zuid-Amerikaanse land wordt aangewakkerd.

Met 5.275 gevallen van dengue was Piura vrijdag de op een na zwaarst getroffen stad in Peru. Een paar dagen geleden werd het het zwaarst getroffen.

In totaal heeft Peru in de eerste acht weken van dit jaar ruim 34.000 gevallen van dengue geregistreerd, twee keer zoveel als in dezelfde periode in 2023, aldus het ministerie van Volksgezondheid van het land.

De Peruaanse regering heeft maandag in de meeste provincies de noodtoestand op gezondheidsgebied uitgeroepen vanwege het stijgende aantal gevallen, dat gepaard gaat met hoger dan normale temperaturen als gevolg van het El Niño-weerpatroon.

error: Kopiëren mag niet!