Coaches Vinden VS-Canada Wedstrijd Ondanks Regen Onspeelbaar

De hoofdcoaches van de Amerikaanse en Canadese vrouwenteams waren het erover eens dat de halve finale van de W Gold Cup tussen de VS en Canada in San Diego niet had moeten doorgaan vanwege de slechte staat van het veld na hevige regenval. De wedstrijd, die uiteindelijk door de VS werd gewonnen na strafschoppen, werd bekritiseerd door zowel teams als toeschouwers, met zorgen over de veiligheid en de impact op het spel. De CONCACAF verdedigde de beslissing om door te spelen, met de verklaring dat de beslissing bij de scheidsrechter lag. Zowel Canadese coach Bev Priestman als de Amerikaanse interim-coach Twila Kilgore uitten hun ontevredenheid over het doorgaan van de wedstrijd, waarbij Priestman het veld “onspeelbaar” noemde en Kilgore aangaf dat de wedstrijd niet had moeten plaatsvinden. De wedstrijdsituatie heeft geleid tot een brede discussie over de regelgeving en besluitvorming in dergelijke weersomstandigheden.

error: Kopiëren mag niet!