Cambodja: Bedreigde makaken: gestroopt voor dierproeven in een handel van $54.000 per aap

De illegale stroperij van langstaartmakaken in de bossen van Cambodja, gedreven door de hoge eisen van de farmaceutische industrie, heeft deze primaten op de rand van uitsterven gebracht.

Uit een recent onderzoek is gebleken, dat er een complex crimineel netwerk bestaat dat deze dieren naar de VS smokkelt en prijzen opbrengt die oplopen tot wel 54.000 dollar per stuk. In het hart van de natuurreservaten van Cambodja speelt de langstaartmakaak een cruciale rol in het ecosysteem.

Hun waarde op de zwarte markt, vooral voor het testen van medicijnen en vaccins, heeft ze echter tot een belangrijk doelwit voor stropers gemaakt.

Deze criminelen gebruiken geavanceerde methoden om de dieren te vangen en te smokkelen, waarbij ze vaak vers kokosvlees als aas gebruiken en kettingzagen om hun natuurlijke habitat te manipuleren.

De gevangen makaken worden vervolgens onderworpen aan een grimmig lot, inclusief identiteitsvervalsing om hun wilde afkomst te maskeren.

Nu de wereld met deze onthullingen worstelt, wordt het absoluut noodzakelijk om alternatieven te zoeken voor dierproeven en de internationale wetten tegen de handel in wilde dieren en planten te versterken.

error: Kopiëren mag niet!