VS: Dominicaanse staatsburgers in VS aangeklaagd voor smokkel van 110.000 Amerikaanse palingen vanuit Puerto Rico

Twee personen worden geconfronteerd met ernstige juridische gevolgen nadat een gedurfde poging om meer dan 110.000 jonge Amerikaanse paling van Puerto Rico naar de Dominicaanse Republiek te smokkelen, werd verijdeld door de Kustwacht van de Verenigde Staten.

Dit incident, dat zich op 21 februari zo’n 65 kilometer uit de noordkust van Puerto Rico afspeelde, heeft de aanzienlijke uitdagingen aan het licht gebracht waarmee inspanningen voor natuurbehoud en de illegale handel in bedreigde diersoorten worden geconfronteerd.

Douane- en grensbeschermingsfunctionarissen waren de eersten die de verdachte boot zonder vlag opmerkten, wat aanleiding gaf tot onmiddellijke reactie van de Kustwacht. Ondanks de weigering van de schipper om gehoor te geven aan het stopverbod, konden de autoriteiten het schip neutraliseren en een onderzoek aan boord uitvoeren.

Tijdens deze zoektocht werd de duizelingwekkende hoeveelheid levende Amerikaanse paling ontdekt, verdeeld over 22 zakken. De onderschepping van deze omvangrijke palingsmokkeloperatie werpt licht op de bredere kwestie van de handel in wilde dieren en planten en de schadelijke gevolgen ervan voor de biodiversiteit.

error: Kopiëren mag niet!