Russische troepen verzamelen zich voor een doorbraakpoging in Oekraïne

March 4, 2024 – Rusland verzamelt grote troepen rond Chasiv Yar in Oost-Oekraïne terwijl het de inspanningen intensiveert om een strategische doorbraak in de Donetsk-regio te bewerkstelligen.

De Oekraïense functionaris Illia Yevlash vertelde vrijdag aan Radio Free Europe/Radio Liberty dat Russische troepen hun inspanningen concentreerden om een krachtige aanval uit te voeren op de belangrijkste strategische stad ten westen van Bakhmut, die afgelopen mei in handen van Moskou viel, in de hoop op te rukken richting Kostiantynivka, Kramatorsk en Slowakije.

Oekraïense strijdkrachten die strijden tegen de Russische pogingen om in de richting van Bakhmut op te rukken, zeggen dat ze de afgelopen drie weken een grote Russische opmars hebben meegemaakt en voortdurend worden aangevallen terwijl Moskouse troepen golf na golf infanterie sturen en hen aanvallen met een verscheidenheid aan artillerie en drones. .

Nu de grootschalige oorlog zijn derde jaar ingaat, hebben Russische strijdkrachten een aantal Oekraïense verdedigingsposities tot onderwerping gebracht, waarbij ze overweldigende hoeveelheden artillerie en troepen inzetten in een poging om op gerichte punten de verdedigingslinies te doorbreken, aldus AP.

error: Kopiëren mag niet!