Kerk van Engeland zoekt meer dan 1 miljard pond om slavernij aan te pakken

Een door de Kerk van Engeland opgerichte groep, geleid door afstammelingen van Afrikaanse slaven, heeft aangekondigd dat de kerk meer nodig heeft dan haar fonds van 100 miljoen pond om haar rol in de slavernij te onderzoeken.

De Church Commissioners, die de financiën van de Kerk van Engeland beheren, zeiden dat ze het eens zijn met de “ambitie” van de toezichtgroep, maar dat de investering van 100 miljoen een “passend financieel commitment” was op dit moment.

“Onze hoop is dat anderen zich bij ons zullen aansluiten en samen met ons zullen investeren… en we hopen dat het fonds zal groeien, hopelijk tot een miljard en meer, en een blijvend positief nalatenschap zal creëren,” zei Chief Executive van de Church Commissioners Gareth Mostyn.

De toezichtgroep vroeg de kerk ook om excuses “voor het ontkennen dat zwarte Afrikanen naar het evenbeeld van God zijn gemaakt en voor het streven om diverse traditionele Afrikaanse religieuze geloofssystemen te vernietigen.”

error: Kopiëren mag niet!