Aanleg weg van Apoera naar Nieuw Nickerie verloopt vlot

Tussen Nieuw Nickerie en Apoera vordert de aanleg van de weg gestaag. De eerste stap was het openstoten van het bos richting Wakay. Ook een betonnen brug werd gebouwd. De geschatte tijd voor de bouw van de brug over de Kaboerikikreek zou zo’n 5 maanden zijn, hetgeen zou betekenen dat de brug rond april af zou moeten zijn..

Plaatselijke bewoners met wie de redactie van Dagblad Suriname contact heeft, geven te kennen dat de status van de weg nu vergevorderd is.

Ze zijn blij om op den duur Nieuw Nickerie over een weg te kunnen bereiken.

De vorderingen zijn zo ver, dat bewoners al gebruikmaken van de wegverbinding, dit leggen ze vast op beeld.

Districtscommissaris Josta Lewis geeft in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat de verbindingsweg een enorme transformatie voor de ontwikkeling in het gebied zal betekenen. Vanwege de in het recente verleden ontbrekende wegverbinding is de ontwikkeling van het gebied Kabalebo ook in grote mate achtergebleven, maar met de komst van de weg is er nu wel zicht op verdere ontwikkeling van het gebied.

error: Kopiëren mag niet!