Vriendengroep Himmat realiseert 27e ‘Goede Doelen’-project in Suriname

De Nederlandse vriendengroep Himmat heeft afgelopen week in Suriname haar 27e “Goede Doelen” project succesvol uitgevoerd. Het project, gericht op sociaal zwakkeren en verschillende instellingen zoals kindertehuizen, scholen, sportverenigingen, bejaardentehuizen en ziekenhuizen, voorzag in de levering van hulpgoederen, rollators, rolstoelen, en school- en sportattributen.

Deze inzet van de 50-plus vriendengroep is onderdeel van hun bijdrage aan het sevá (dienstbaarheid) in Suriname. De hulpgoederen worden het hele jaar door in Nederland verzameld via relaties en netwerkcontacten. Het gehele traject van opslag, transport, inklaring, uitlading en distributie wordt door de groep zelf beheerd. De transportkosten naar Suriname worden gedekt door Vertraco Shipping, terwijl de stichting OHM een gedeeltelijke invoerrechten ontheffing van de Surinaamse regering verkrijgt.

Op 28 februari is de distributie van start gegaan vanuit de Matesaloods, die eveneens kosteloos ter beschikking werd gesteld. Tijdens de overhandigingsceremonie spraken onder meer de Assembleeleden Gajadien en Mangre, ex-vicepresident Sardjoe en Volksgezondheid-minister Ramadhin hun waardering uit voor de inspanningen van VG Himmat en hun partners. In totaal ontvingen ongeveer 230 personen en instanties hulpgoederen.

Naast het sociaal werk organiseerde de vriendengroep ook vriendschappelijke veteranen voetbalwedstrijden en sociale evenementen, waaronder een dag met blinden en slechtzienden in Saramacca Polder, een avond in Jungle Camp, en een boottocht over de Surinamerivier. Het bezoek werd afgerond met een beleefdheidsbezoek aan de president van Suriname.

VG Himmat kijkt tevreden terug op dit 27ste Goede Doelen project en zal de ervaringen gebruiken ter voorbereiding op toekomstige projecten, met als doel een blijvende positieve impact te maken op de Surinaamse samenleving.

error: Kopiëren mag niet!