Voedselcrisis treft Oost-Timor: Oproep tot dringende actie te midden van groeiende voedselonzekerheid

In Oost-Timor, een land met 1,3 miljoen inwoners, heerst ernstige voedselonzekerheid die circa 360.000 mensen treft. Volgens een rapport van het Wereldvoedselprogramma (WFP) worstelt een kwart van de bevolking met hoge niveaus van voedselonzekerheid, en wordt verwacht dat tussen november 2023 en april 2024 zo’n 18.500 mensen in noodsituaties zullen verkeren. Experts voorzien een verslechtering van de situatie, met een toename van het aantal mensen in noodsituaties tot 22.000, voornamelijk door klimaatverstoringen die de gewassen schaden. Het rapport wijst op de noodzaak voor directe actie om deze crisis aan te pakken, waarbij een oproep wordt gedaan aan de regering, de VN en NGO’s voor gezamenlijke inspanningen. De crisis wordt verergerd door klimaatschokken en stijgende voedselprijzen, waarbij twaalf van de veertien gemeenten in Oost-Timor getroffen zijn.

error: Kopiëren mag niet!