Overstromingen in Bolivia veroorzaken tot nu toe 43 doden .

Overstromingen in Bolivia hebben tot nu toe aan 43 mensen het leven gekost en 36.000
gezinnen getroffen, volgens verklaringen van vice-minister Juan Carlos Calvimontes. Deze overstromingen, veroorzaakt door zware regenval, worden beschreven als de ergste regenperiode die Bolivia ooit heeft meegemaakt, met weinig hoop op verbetering van het weer op de korte termijn. De hoofdstad La Paz en de gemeente Pando zijn in staat van rood alarm, terwijl 288 andere gebieden tot 13 maart op oranje alert staan. Naast de tragische verliezen zijn twee personen vermist, en zijn 2500 mensen geëvacueerd. Er is een toenemende bezorgdheid over de verspreiding van ziekten zoals dengue na de overstromingen, vooral in de gemeente La Cobija, die naast Brazilië ligt en ook zwaar is getroffen. Autoriteiten benadrukken de noodzaak van waakzaamheid onder de bevolking.

error: Kopiëren mag niet!