Frankrijk maakt abortus tot grondwettelijk recht

Frankrijk heeft geschiedenis geschreven door abortus tot een grondwettelijk recht te maken. Dit historische besluit werd genomen na een stemming in de congresvergadering in Versailles, met een overweldigende meerderheid van 780 stemmen voor en slechts 72 tegen. Frankrijk is hiermee het eerste land dat het recht op vrijwillige zwangerschapsafbreking grondwettelijk waarborgt. De toevoeging aan de grondwet specificeert dat de wet de voorwaarden stelt waaronder vrouwen het recht hebben om tot abortus over te gaan. Deze belangrijke stap volgt 18 maanden na de beslissing van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten om het recht op abortus niet te garanderen en zendt een krachtige boodschap naar vrouwen wereldwijd over het belang van het beschermen van vrouwenrechten.

error: Kopiëren mag niet!