Gregory Rusland wijst beschuldigingen Pan American-schandaal af

Voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Gregory Rusland, heeft in Commewijne stellig ontkend enige betrokkenheid te hebben bij het Pan American-schandaal. Tijdens een bijeenkomst getiteld “De ontwikkeling van Commewijne, Hoe verder”, reageerde hij op aantijgingen gemaakt door Jennifer van Dijk-Silos in een recent radiointerview.

Volgens Rusland zijn de beschuldigingen van betrokkenheid bij het schandaal tijdens zijn periode als Staatsadviseur volledig ongegrond. Hij bekritiseerde de uitspraken van Van Dijk-Silos scherp, en sprak van een “laffe daad”.

“Ik was op geen enkele wijze betrokken. Vanuit het kabinet van president Chandrikapersad Santokhi werd ik niet betrokken, wat mij ertoe leidde om mijn Staatsadviseursfunctie per 27 juli 2022 neer te leggen”, verklaarde Rusland. Daarnaast merkte hij op, dat de NPS zich al op 15 februari 2023 unaniem had teruggetrokken uit de regering.

Rusland benadrukte de positie van de NPS als een eerlijk alternatief voor het leiderschap van het land. Hij waarschuwde zijn partijleden voor politieke tegenstanders die de positie van de NPS proberen te ondermijnen, maar verzekerde hen dat zijn partij vastberaden is om door te gaan. 

De NPS-leider sprak ook over de groeiende steun voor de partij en haar ambitie om actiever betrokken te zijn bij het landsbestuur.

“De NPS krijgt overal waar we komen steun en het is duidelijk dat men wenst dat we nauwer betrokken worden bij het beleid. Wij gaan door met ons werk en zullen op 25 mei volgend jaar klaar staan om een belangrijke rol in het bestuur van het land te spelen”, concludeerde Rusland optimistisch.

error: Kopiëren mag niet!