ME uit voorzorg aanwezig bij uitvaart Bigidagoe, Danzel Silos

De Mobiele Eenheid (ME) was vandaag, zaterdag 2 maart, uit voorzorg aanwezig bij de uitvaart van Danzel Silos, beter bekend als rapper Bigidagoe. Bij de uitvaart waren honderden mensen aanwezig. De kist werd door dragers zingend en dansend (zie foto: bron AT5) naar de rouwauto gebracht. De rapper is vanaf het uitvaartcentrum in Amsterdam Zuidoost in een stoet naar begraafplaats Westgaarde gebracht in Osdorp, aldus bericht onder andere de lokale Amsterdamse zender AT5.

Sinds de dood van de rapper, hij werd vorig weekend doodgeschoten na een feest aan de Rhoneweg bij Sloterdijk, staat de politie op scherp. Bigidagoe zat in de omstreden rapformatie Zone 6. Na zijn dood gingen er in Amsterdam-Noord, -Oost en -Zuidoost explosieven af en werd het woord ‘War’ op een muur gekalkt. De politie vermoedt dat dit mogelijk te maken heeft met de dood van de rapper, vanwege een conflict met een rivaliserende rapgroep of in het criminele milieu.

Het Parool bericht inderdaad dat het zou gaan om een slepend conflict in de Amsterdamse rapscene. De krant weet te melden, dat Zone 6 al een tijdlang ruzie heeft met leden van rapformatie Boats Music, waar ook geweld bij kwam kijken. Zo zou begin 2022 een lid van Zone 6 op een feest in Suriname zijn neergeschoten door iemand van Boats Music. Ook werd een lid van Boats Music op 17 mei 2022 mishandeld door Joey AK en twee vrienden in een kledingzaak in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Op de luchthaven van Parijs werd woensdagochtend een 20-jarige jongen aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij. Hij probeerde te vluchten naar Frans-Guyana, om van daaruit mogelijk door te reizen naar Suriname.

Advocaat Gerald Roethof, die de verdachte bijstaat, hoopt dat met de aanhouding van zijn cliënt de rust in de stad weer terugkeert. Volgens de advocaat gaat zijn cliënt zich niet verzetten tegen de overlevering vanuit Frankrijk terug naar Nederland.

error: Kopiëren mag niet!