Bundesliga-competitie Verhit: Dortmund, Leipzig en Stuttgart Boeken Cruciale Overwinningen

In de Bundesliga is de strijd om de Champions League plaatsen op zaterdag verder opgelaaid. Borussia Dortmund behaalde een 2-0 overwinning op Union Berlin en hield zich stevig op de vierde plek, terwijl RB Leipzig met 4-1 won van Bochum en zo een punt achter Dortmund bleef.

Met Bayer Leverkusen aan kop en een verrassend sterk Stuttgart, dat met 3-2 won van Wolfsburg en hun positie op de derde plaats verstevigde, wordt de strijd om de vierde plek voornamelijk gevoerd door Dortmund en Leipzig.

Dortmund zette zich op het goede pad met een doelpunt van Karim Adeyemi in de 41e minuut, gevolgd door een tweede doelpunt van Chelsea-huurling Ian Maatsen in blessuretijd. Leipzig behield de druk op Dortmund door binnen vier minuten in de tweede helft drie doelpunten te scoren tegen Bochum.

Stuttgart’s opmars dit seizoen duurt voort, met Serhou Guirassy die tweemaal scoorde in hun winst op Wolfsburg. Ook Mainz en Eintracht Frankfurt noteerden winsten, waarbij Eintracht Frankfurt haar eerste overwinning sinds januari boekte tegen Heidenheim.

Augsburg maakte indruk met een 6-0 overwinning op het hekkensluiter Darmstadt, waardoor Darmstadt verder in de degradatieproblemen komt. Bayer Leverkusen kan hun voorsprong aan de top van de tabel tot 10 punten vergroten na een gelijkspel van Bayern tegen Freiburg op vrijdag.

Deze spannende speeldag in de Bundesliga laat zien dat de race voor de Champions League plaatsen steeds intenser wordt, terwijl de strijd tegen degradatie eveneens volop in beweging is.