Williams Broers Leiden Athletic Bilbao naar Copa del Rey Finale na Overwinning op Atletico Madrid

In een onvergetelijke wedstrijd op donderdag behaalde Athletic Bilbao een overtuigende 3-0 zege op Atletico Madrid, waarmee het team zich verzekerde van een plek in de Copa del Rey-finale. Dit markeert de derde keer in vijf seizoenen dat Bilbao de finale bereikt, dankzij de opmerkelijke prestaties van de broers Inaki en Nico Williams, die zowel doelpunten scoorden als assists leverden.

De overwinning in het eigen San Mames Stadion, die resulteerde in een totale score van 4-0 over twee wedstrijden, zet Athletic op koers voor de finale tegen Mallorca op 6 april in Sevilla. Mallorca versloeg Real Sociedad eerder in de week na strafschoppen om hun plek in de finale veilig te stellen.

De broers Williams, zonen van Ghanese ouders die naar Spanje emigreerden, benadrukten hun hechte band en droegen hun overwinning op aan hun ouders in Ghana. De overwinning is des te betekenisvoller omdat Inaki en Nico Williams deel uitmaken van de zeldzame groep zwarte spelers die voor Athletic Bilbao hebben gespeeld, een club bekend om haar traditie om enkel spelers uit het Baskenland of aangrenzende gebieden op te stellen.

Naast het sportieve succes werd de wedstrijd omgeven door incidenten, waaronder een ernstig confrontatie met fans voor aanvang en een medisch noodgeval op de tribune tijdens de tweede helft, die een hartstilstand leek te hebben gekregen. Ondanks deze gebeurtenissen bleef de focus op het veld, waar Athletic Bilbao een sterke prestatie neerzette.

Met 23 titels is Athletic de op een na meest succesvolle club in de Copa del Rey-historie, enkel overtroffen door Barcelona. Ondanks recente verliezen in de finales van 2019/20 en 2021/21, hoopt de club dit keer de langverwachte beker, waar ze voor het laatst in 1984 triomfeerden, opnieuw naar huis te brengen.

error: Kopiëren mag niet!