Suriname, Guyana en Brazilië versterken samenwerking

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag 28 februari, tijdens de 46e CARICOM staatshoofden-top in Georgetown, Guyana, een overleg gehad met zijn Braziliaanse ambtgenoot Luiz Inácio Lula da Silva en de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali. De drie landen willen hun onderlinge samenwerking verstevigen. 

Er werd voornamelijk gesproken over de meerwaarde van goede infrastructuur. De Braziliaanse regering heeft een plan gepresenteerd waarin zij miljardeninvesteringen inzet om de infrastructuur in het land en aan de grensgebieden met Suriname en Guyana te verbeteren. De landen hebben de intentie uitgesproken gezamenlijk hun grensgebieden te ontwikkelen.

De staatshoofden hebben ook gekeken naar hun financiële mogelijkheden en faciliteiten. Er is ook uitgebreid gesproken over de export van voedsel, met name vlees, en het gebruik van havens in Suriname en Guyana. Ook werd van gedachten gewisseld over energieopwekking en het delen van goedkope energie om nieuwe industrieën te ontwikkelen langs de grensstrook tussen Suriname, Guyana en Brazilië. 

De drie regeringsleiders hebben afgesproken dat er in de komende maanden meerdere overlegmomenten zullen plaatsvinden om de specifieke ideeën verder uit te werken.

error: Kopiëren mag niet!