VAE ontwikkelt nieuw groots toeristisch complex in Egypte

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) steekt 35 miljard euro in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister in Egypte. Volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly gaat het om de grootste buitenlandse investering ooit in het land.

Het nieuwe toeristische complex komt op het schiereiland Ras al-Hikma, dat 350 kilometer ten noordwesten van de Egyptische hoofdstad Caïro ligt.

Volgens de plannen worden er hotels, woningen, een jachthaven, sportcentra en winkels gebouwd. De ontwikkeling van het nieuwe gebied moet miljoenen banen creëren en helpen om Egypte weer uit de economische crisis te krijgen. Met de deal wordt de band tussen Egypte en de VAE verder versterkt.

De VAE steunde Egypte al vaker met investeringen.

Investeerder ADQ uit Abu Dhabi koopt bovendien de rechten op om het Ras al-Hikma gebied te mogen ontwikkelen. De investeerder gaat een consortium van bedrijven leiden bij de ontwikkeling en verwacht nog meer dan 150 miljard dollar aan investeringen aan te trekken voor het grote project.

error: Kopiëren mag niet!