Canada: Student pendelt met vliegtuig naar universiteit, niet met de bus

Maar Tim Chen, een Canadese student economie aan een universiteit in Vancouver, pendelt met het vliegtuig van huis uit in Calgary, zo’n 700 kilometer verder, naar de universiteit. Dat is goedkoper dan op kamers gaan. 

Twee dagen per week gaat hij met het vliegtuig van thuis naar school en weer terug. Dat kost hem ongeveer 1.200 dollar per maand, wetende dat een enkel retourticket 150 dollar kost. De gemiddelde huur voor een kamer voor één persoon in Vancouver is 2.100 dollar per maand, bijna 1.000 dollar meer dan twee keer per week van school naar huis vliegen.

Ik dacht: ’Waarom blijf ik niet in Calgary wonen en vlieg ik niet gewoon naar school?’ Het is nog net een vlucht van een uur, dat is hetzelfde als een bus nemen”, zegt Chen tegen CTV News. 

Hij vliegt alleen met Air Canada. De student heeft slechts twee lessen per week op de campus. Zelf noemt hij de ongebruikelijke transportmethode “super-woon-werkverkeer.”

error: Kopiëren mag niet!