Ministeriële steun in Wageningen na bosbrand

Morele en praktische steun voor bewoners getroffen door rookwolk

Een hooggeplaatst bezoek heeft vorige week donderdag plaatsgevonden in het ressort Wageningen, onderdeel van het district Nickerie, waar een delegatie van ministers uit verschillende sectoren zijn solidariteit heeft betuigd met de lokale gemeenschap. Onder hen waren de ministers Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Krishna Mathoera van Defensie en Amar Ramadhin van Volksgezondheid, en districtscommissaris Senrita Gobardhan.

Solidariteit met bewoners na natuurramp

Het bezoek volgde op een recente natuurramp, een hevige bosbrand tussen Wageningen en het aangrenzende district Coronie, die een grote rookwolk veroorzaakte en het gebied overschaduwde. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van het Nationaal Leger en het Korps Brandweer Suriname, ondersteund door andere hulpdiensten, werd de situatie gestabiliseerd voordat de ministers arriveerden.

Gerichte maatregelen voor de gezondheid van bewoners

De urgentie van de situatie, vooral met het oog op de mogelijke gezondheidseffecten voor de inwoners van Wageningen, stond centraal tijdens het ministersbezoek. Minister Ramadhin kondigde specifieke maatregelen aan om de toegang tot medische hulp voor de burgers te vergemakkelijken. Een opmerkelijke stap is het wegvallen van de drempelkosten bij de Spoedeisende Hulp, een beslissing die gericht is op het verzachten van eventuele negatieve gezondheidseffecten door de rookontwikkeling.

Directe ondersteuning en preventieve acties

Bovendien zijn medische benodigdheden en mondmaskers uitgedeeld aan de lokale gezondheidsdienst, aldus berichten van het Burger Informatie Centrum Nickerie. 

Deze handeling onderstreept de inzet van de regering om directe ondersteuning te bieden en preventieve maatregelen te treffen tegen verdere gezondheidsrisico’s voor de gemeenschap van Wageningen.

error: Kopiëren mag niet!